Csendes étterem, borozó, söröző, kocsma, bár, presszó

Posted: december 7, 2008 in étterem, bar, borozó, Budapest, Csendes, Hungary, kocsma, Múzeum körút, söröző, V. kerület

frissítve: már vagyon folytatása ezen posztunknak arrafelé

Csendes söröző-borozó
Csendes Étterem
(a néhai: jelenleg inkább ifjúsági kocsma)
1053 Budapest,
V. kerület,
Ferenczy István u. 5
A Kálvin (kék) és az Astoria (piros) metró állomásához egyaránt közel, a Múzeum körútról nyíló utcácskában. Néhány lépésre italbolt a kispénzű tiniknek…
www.kiscsendes.hu
(a honlap a dicső és boldog internet-előtti időket idézi, mikor még gyertyával világítottak természetimádó őseink)

(L)étterem

A Csendes étterem valójában igen hangos vendéglátó-ipari helység volt, nagy számban látogatta az egyetemi diákság. A ház lakói sokat méltatlankodtak, bárd lesújtott, étterem bezárt.
Új tulajjal és új, de hajmeresztően betépett belső fogadja a csendes egyetemi ifjúságot (plusz a környező antikváriumok munkában megfáradt dolgozóit). Giccs- és lomparádé, de összességében fincsi, szürreálisan agyzsibbasztó összhatás. Ingyentépés. Az egyszerű ember csupán fél óra intenzív bámészkodás után nyeri vissza be beszédkészségét: kérek egy sört.

Helyszíni szemlénk részleteire nem emlékszünk, de biztosan jól éreztük magunkat. Vagy rosszul, és csak a jóraszépre emlékezünk. A neten a kocsmáról fellelhető anyag szerint a hosszú tulaj a Kultiplex és a Tilos Rádió vonulatán mozog, vagyis multikulti minden mennyiségben, világzene, roma és balkán. Magyar zene nem trendi a Belvárosban, olyat nem kapunk az arcba.

A részletekre egy alapos szaglászás után visszatérünk, addig tekintsék meg fotóinkat, amelyeket még nyitás előtt készített Bélakirály, a 20centis.

lesznek még fotók

ajánlott irodalom 😀

hasonló kocsmák: Insomnia, Instant

Reklámok
Hozzászólások
  1. Anonymous szerint:

    ez volt:Frommer’s ReviewLocated on the Múzeum körút section of Pest’s Inner Ring boulevard, just a few minutes’ walk from the main tourist area around Váci utca, the Csendes Étterem (Quiet Restaurant) features inexpensive Hungarian, Slovak, and Transylvanian dishes. Try the pork cutlet a la Bakony, which is a rich, creamy mushroom stew with plenty of sour cream and galuska (small noodles) for garnish. The restaurant has a decidedly rustic look, with exposed wooden rafters, wooden booths, and tasteful equestrian posters decorating the walls. The English-language menu is full of amusing errors. Csendes is a student hangout; ELTE University is just down the street.http://travel.nytimes.com/travel/guides/europe/hungary/budapest/restaurant-detail.html?vid=1194832518473

  2. Anonymous szerint:

    a szokásos szadeszos multikulti blabla a kilencvenes évekből: a más szép / csak a más szép

  3. emuncous szerint:

    Az ötödik kerület rémisztő aknamezőre hasonlít most, aminek aszfaltját mintha háború szaggatta volna szét, mi mégis azt ajánljuk, május 21-én csütörtökön este vedd a nyakadba a környéket. Ugyanis egy remek ötletet valósítottak meg már megint a környéken dolgozó fiatal ipar- és képzőművészek, designerek. Felismerve, hogy nyitvatartási idejük alatt a leendő vásárlók éppen a pénzt keresik, kiszemeltek egy napot (ez május 21.), amikor éjfélig nyitva tartanak, és különféle programokkal, kirakodóvásárral, akciókkal, kedvezményekkel várják a nézelődőket. Az eseményhez 16 bolt csatlakozott, mind design bútorokat, jópofa lakberendezési tárgyakat, egyedi ruhákat és kiegészítőket kínálnak, és egymástól mind egy köpésre vannak az V. kerületben, szóval nem kell sokat gyalogolni. Ne lepődj meg, ha az egyik boltba betérve egy kiállításmegnyitóba csöppensz, vagy egy dj-szett közepén találod magad. Lesz még illatfelismerő verseny, cukorka-lakoma, éjféli piknik, kirakat, buli, az egész estére egy hatalmas buli teszi fel a koronát a Csendesben éjfél után. Programok részletesen alul! A Unique Budapest csapata két idegenvezetéses túrát indít ezen az éjszakán, amelyek speciális nézőpontból mutatják be a környéket. Az egyik deluxe-séta, ami a századelő Budapestjének emlékei között vezet, a másik pedig retrótúra Tisza cipőtől az Úttörő Áruházig. Mindkettő fél nyolctól indul a Ferenciek teréről, a Coffee Heaven elől.______________________________________Programok:Eclectick: kiállításmegnyitó és DJ set / KILLBERT vs SAKAL, Irányi u. 20.Insitu Design Shop: Éjszakai suttogás Múzeum krt., 7.Lollipop: cukorka stand a SUGAR! design cukitól Váci u. 45.Innoshop: Ajtai Tamás kiállítása, utána Kockakő-party, Kecskeméti u. 8.Retrock: rock DJ set (psychedelic-rock-indie) / Veszéjes vs Lada, Ferenczy u. 28.Retrock Deluxe: Novák Juli kiállítása, Henszlmann Imre u. 1.Pazicski Showroom: éjféli piknik, Henszlmann Imre u. 3.Mono Fashion: divatbemutató és egyéb nyalánkságok, Kossuth Lajos u. 20.Showroom Szidonia Szep: Ember Sári fotói, kirakodás, Molnár u. 5.Eventuell: kiállítás Pájer Emília iparművész egyedi szövött lakástextiljeiből, Nyári Pál u 7.Le Parfume: illatfelismerő verseny, Cukor u. 1.V50: tavaszi kreációk, Váci u. 50.Forma: egész estés nézelődős dj set, Ferenciek tere 4. Kamchatka: Tükörképek, Nyári Pál u. 7.Magma: Pálfi Szilvia grafikus és Edőcs Márta üvegtervező kiállítása, Petőfi Sándor u. 11.Catwalk: élőzene és buli a kirakatban, Galamb u. 7.Csendes: záróbuli, Ferenczy u. 5.A képet a remek hazai designsite, Mashkulture.net készítette, köszönjük nekik, hogy használhattuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s