Demszky reklámhajója a Dunán

Posted: december 14, 2008 in Budapest, Demszky Gábor, Európa Kulturális Fővárosa, Hungary, Magyarország, reklám, világörökség, Visualpower, world heritage

Megint az asztalfiókban találtunk érdekes képeket, még 2006-ból:

Bizonyára sokat kellett gondolkodni, hogy hol van még reklámozásra alkalmas hely Budapesten, ahol az alacsonyabb reklámszennyezés miatt még észrevehető a reklámunk: hát a Duna, a Világörökség közepén, oda bele. A Dunát övező házakról (tetőkről) a világörökségi cím megszerzése után kötelezően el kellett távolítani a fény- és egyébb reklámokat, ezáltal a terület reklámozási szempontból módfelett felértékelődött (lásd. a trükkösen megmaradt fényreklámokat a Margit-híd dunai hídfőjénél, valamint a Március 15 téren). Demszky Gábornak és a Fővárosi Önkormányzatnak jutott eszébe, hogy egy uszályra szerelt fényreklámmal reklámozza a lakosságnak, hogy Budapest is indult az Európa Kulturális Fővárosa címért.

Még több reklámhajót a Dunára! Mit tízet: százat!

Ja, elbuktuk, Pécs nyert. És óriásplakátokat a Parthenonra is!

Kapcsolodó:
1. mobil óriásplakátok, pódiumautók (Célcsoport média)
2. Quadlight Squad: pofátlan útakadály

Reklámok
Hozzászólások
  1. lájlá szerint:

    büdi, korrupt és fosos fasz

  2. Anonymous szerint:

    A Világörökség Bizottság aggódik a pesti belvárosértAggodalmát fejezte ki az UNESCO Világörökség Bizottsága (VÖB) a belső-erzsébetvárosi zsidónegyedben folyó bontások és építkezések miatt a kanadai Québecben tartott, csütörtökön véget ért ülésén. A bizottság jelentést kért a Tokaji történelmi borvidék kultúrtáj állapotáról, valamint döntést hozott az Aggteleki-karszt világörökségi területének bővítéséről is – közölte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal pénteken az MTI-vel.Népszabadság Online| Népszabadság| 2008. július 12.| nincs A magyar beszámolót is figyelembe véve a bizottság aggodalmát fejezte ki “a nagy építészeti értékű és városképi jelentőségű régi épületek folyamatban lévő bontása miatt az Andrássy úti világörökségi helyszín védőzónájában, különösen a zsidónegyedként említett Belső-Erzsébetvárosban”. A VÖB által meghozott határozat ugyancsak aggályosnak találta, hogy a lebontott régi házak helyébe “kérdéses minőségű kortárs épületeket építenek, melyek mélyrehatóan átalakítják a negyed építészeti értékét és városképi jelentőségét”. A bizottság konkrét lépéseket vár a magyar államtól az Andrássy úti világörökségi helyszín védőzónájában lévő terület megóvása érdekében, ezért felkérte a magyar hatóságokat, vizsgálják meg újra egyenként a már kiadott bontási engedélyeket, annak érdekében, hogy az engedélyek tulajdonosaival megegyezés születhessen a meglévő épített örökség megőrzésére.A határozat arra ösztönzi a magyar felet, hogy “fontolja meg a védőzónára vonatkozó, az építészeti és városképi értékeket megőrző, szigorúbban érvényesíthető fejlesztési terv kialakítását”, valamint “dolgozzon ki olyan pénzügyi eszközöket (adókedvezmény vagy támogatás), melyek dinamikus módon nem a bontásra és az új építkezésre, hanem a felújításra és a helyreállításra késztetik az építkezőket, a befektetőket”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s