Taposóaknák a Vörösmarty téren

Posted: január 7, 2009 in 2009, belváros, Budapest, Cafe de Paris, Hungary, Magyarország, szobor, Ungarn, V. kerület, vásár, Vörösmarty tér

Megnéztük Budapest legelegánsebb terét, a város központját 2009-ben is. Láttunk, amit láttunk, többnyire dzsuvát. Le is fotóztuk, hogy Önöknek is legyen egy jó napjuk.

Paris Cafe, Budapest, Demszky Gábor

Láttuk a Vörösmarty Tér Titokzatos Pofárabuktatóját. Ez a rejtélyes útakadály tavaly is itt sunyult, mint az MDF az ellenzékben, hogy megvicceskedje a gyanútlanul sétálgató turisták és bennszülöttek arcberendezését. Szerencsére nyáron fölé épül a Cafe de Paris terasza, vélhetőleg a kő tkp. egy csatornafedél. A helyiek Demszky-kőnek nevezik az ötletes megoldást, közkedvelt polgármesterünk előtt tisztelegve.
Budapest,  Belvaros, Vörösmarty tér,  2009, V. kerület, Magyarország, Hungary, Ungarn, szobor, vásár

Ha esetleg valaki szerencsésen kikerüli a Demszky-követ™, még találhat mosolyogva lapuló útakadályt: itt egy igazi, pesti gyalogos-kátyú™, a díszburkolatban, benne. Megtekinthető, kipróbálható a nap 24 órájában, ugyancsak a Cafe de Paris előtt.

Ha sikeresen elkerülte az előző két taposóaknát, akkor is vannak még lehetőségek az Ön számára: a Karácsonyi Vásár büféi után maradt olajfoltokon megcsúszva még boldoggá teheti örököseit egy nyaktöréssel.  
Ps: Hátha valaki nem tudja: a Vörösmarty tér nem az V. kerület (Rogánfalva) része, hanem a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van. Az V. kerület a tér siralmas elhanyagoltságára tekintettel saját költségén takarítatta le az oroszlános szökőkútat tavaly.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s