belváros, Budapest, Bácsfi Diána, Festival, Fesztivál, Hare Khrisna, Hare Krisna, Hungary, Magyarország, Vörösmarty térA Hare Krishna (Krisna) magyarországi lerakatának utcai lejmosai megszokott “színfoltjai” Budapest közterületeinek. Természetesen semmi önérdek: a rászoruló hajléktalanok számára kéregetnek Budapest közterületein, paradox módon éppen az utóbbiak lejm-bizniszét rontva 😀 Kivonulunk a csúnya való világból, de azért igényt tartunk az erőforrásaira, köztük a mobiltelefonokra és a drága személygépkocsikra.

Ismerős történet?

HK lejmember szemkontaktál, kezében egy komoly, hivatalosságra emlékeztető jegyzettömbbel. Márkás bőrcipő, többnyire semleges, de divatos, laza, fiatalos öltözék: régi megfigyelés, hogy jólöltözött emberek könnyebben a bizalmunkba férkőzhetnek (lásd. bankárok, politikusok :)))

Hare Krisna utcai harcos beszélgetést kezdeményez az évek alatt kidolgozott tuti nyerő egyenintróval: Bocsi, feltehetek egy kérdést?
Potenciális balek támogató (meghökkenve, zavarodottan, de kérdezősködőnek illik megállni, válaszolni): ?! őőő… Persze, igen.

belváros, Budapest, Bácsfi Diána, Festival, Fesztivál, Hare Khrisna, Hare Krisna, Hungary, Magyarország, Vörösmarty térHK lejmológépezet utcai munkása már félig nyert helyzetből: Konyhát működtetünk hajléktalanok számára, te is eljöhetnél közénk segíteni, légy egy jó társaság tagja…
Leszólított balekfejűpotenciális támogató a pozitív hívószavakat hallva (haverok, buli, szeretet, segíteni) szégyenlősen szabadkozik: ŐŐŐ, nem nagyon érek rá, dolgozom…
Hk lejmbrigád ekkor lecsap: Hétvégén is lehet. De támogatást is szívesen elfogadunk… Általában egy ezrest szoktak adni… Ide írjuk a támogatók nevét és az általuk felajánlott összeget (mutatja a listát, látod, teljesen legális, nyújtja a golyóstollat).

Egyszer roppant bunkó módon megkérdeztük, hogy miért nem megy el mosogatni, oszt a saját pénzéből támogassa a csöviket (akárcsak mi), de érdemi válasz helyett csak ún. “lesújtó pillantást” kaptunk ekkora modortalanság hallatán.

A 2008-as Hare Krishna európai turné budapesti állomásáról (2008.07.20) néhány fotó és egy rövidke mozgókép. Special guest: Bácsfi Boglár Diana, aki mostanság pályát váltott és egy román, Eliade nyomdokain araszol

A szekér július 20-án, vasárnap 11:00 órakor indul útjára a Hősök teréről, majd a Vörösmarty térre érkezik, ahol egészen estig változatos színpadi műsor, egzotikus ételkóstoló és kirakodóvásár várja a vendégeket.

A szekér útvonala a következő lesz: Hősök tere – Andrássy út – Oktogon – Deak tér – Attila út – Apáczai Csere János út – Dorottya út – Vörösmarty tér.

A fesztivál végső helyszínén színes színpadi műsorok, ősi indiai zenei- és táncbemutató, tradicionális, indiai esküvő és érdekfeszítő filozófiai előadások fogják szórakoztatni a vendégeket. (krisna.hu)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s