Sugár Meliton illegalitásban

Posted: február 25, 2009 in Budapest, IX. kerület, költő, Pécs, plakát, street art, Sugár Meliton, tarhálóművész, underground, utcaművészet

Pécs, Sugár Meliton, Budapest, underground, stret art, utcaművészet, IX. kerület, plakát
Trurl kolléga jelenti pest összes belvárosi kocsmájából, hogy bánat van:

Pécs, Sugár Meliton, Budapest, underground, street art, utcaművészet, IX. kerület, plakát Szomorúan közöljük, hogy tovább pusztul Budapest, Sugár Meliton, a budapesti bennszülöttekkel plakátok útján kommunikáló polihisztor, költő és tarhálóművész alámerült az illegalitásba. A hírek szerint felképelt egy rendőrt a vonaton, oszt hatóseg elleni erőszak miatt körözi a jard. Meliton (baszki, tényleg ez a neve, az árvaházban kapta) jófajta vinkóval telítve utazott a vasúton, de már sem jegyre, sem a kaller megvesztegetésére nem futotta neki, oszt elküldte valamilyen haiku kiséretében a fontoskodó kallert más vadászmezőkre. A bosszúszomjas vasutas nem volt rest és ráeresztett egy civil rendőrt, aki elfelejtett bemutatkozni, cserébe a modora megmaradt rendőrinek. Oszt most Melitont hatóság elleni erőszakért körözik, ez van. Akinek egy Szili Katalin volt a gyámügyi előadója! Mi Melitonnak szurkolunk, vehetik ezt bűnpártolásnak.

egy kis subbakultcha:
Múlt heti költői kérdésünkre, hogy miért mászkálhat még mindig szabadon Sugár Meliton, annyi komment érkezett, hogy külön rovatot voltunk kénytelenek nyitni. Íme tehát a megfejtés variációk:

Budapest, IX. kerület, plakát, Pécs, street art, Sugár Meliton, underground, utcaművészet– Azért, mert a Nyugati környékén nyomul, ahol az indiánok tisztelik, mert őrült, a grizzlik nem bántják, mert ő is úgy néz ki, a sintérek elől meg időben elbújik.
– Azért, mert buzi, és az SZDSZ pénzeli.
– Azért, mert újabban fényesített cipőt és élére vasalt nadrágot hord, míg kezében elegáns bőrtáskát lóbál. Lehet, hogy már szponzora és sztájlisztja is van?
– Azért, mert anno Szili Katalin volt a gyámügyi előadója.

Mi ez utóbbira szavazunk. És akkor búcsúzóul néhány sor magától Melitontól, melyeket egy olvasónk jegyzetfüzetébe vetett papírra 93-94 tájékán, még zsenge korában: “Az erény fénykorának hajnalhasadásában a város főutcáján sétálgatok eltűnődve; mikor az alvástól kábult már mindenki…” (Meliton fülessapkás fotóját az indextől loptuk)

Szili Katalin ajánlásával: Sugár Meliton honlapja

Reklámok
Hozzászólások
  1. Anonymous szerint:

    3/33/23/1AVO!Vettem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s