Tabán: világvárost építünk

Posted: február 25, 2009 in Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szálloda, színpad, Tabán

Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, Tabán

Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, Tabán
Örömmel tudatjuk, hogy Budapest zöldterületeinek beépítése a tervek szerint halad, a Tabánban már majdnem szerkezetkész állapotban a Budapest lakosságának érdekeit szolgáló ötcsillagos szálloda. A hagyományos május elsejei koncertek fellépőinek helyet adó színpadot már eldózerolták a dózeresek, városunk egyre szépül, valamint rendületlenül haladunk Európa felé. Végre elszokik a környékről a sok drogos, a nyári időszakban ott tanyázó-piknikező ördögbotos ifjú. Reményeink szerint átszoknak egy modern, európai bevásárlóközpontba, ahol végre kulturáltan költhetik a pénzt.

Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, Tabán“A Gellért-hegy és a Várhegy közötti dombos terület egykor Budapest legrégebben lakott része volt. A tágas park ma szabadtéri fesztiválok, zenei események helyszíne.
A Tabán parkosításának gondolatát Széchenyi István vetette föl 1843-ban, amikor a Gellért-hegynek erre az oldalára nemzeti panteon felépítését tervezték. A parkosításra azonban csak a szemetes városrész 1933-ban történt lebontását követően került sor.

Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, TabánA Tabán idősebb fái között tölgyek, többféle juhar, hársak, vadgesztenyék, ostorfák, japánakácok, kőrisek, valamint a törökmogyoró találhatók. Az Orvos lépcső mellett kialakított botanikai tanösvény mellett mézesfa, többféle berkenye, fekete dió, és egy óriási császárfa él. A ritkábban előforduló fajok közül a vasfa, a tarka levelű hegyi juhar és a csörgőfa említhető meg. A térség különlegessége a kínai gumifa az Alfa-TV parkban, amely 1996-ban a nemzetközi filmvilág képviselői által adományozott fákkal gazdagodott.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s