Szabo Ervin konyvtár: Díszburkolat, III. rész

Posted: március 1, 2009 in botrány, Budapest, Csécsei Béla, díszburkolat, Magyarország, nyolcker, Swietelsky, Szabó Ervin Könyvtár székháza, VIII. kerület

Szabó Ervin Könyvtár székháza,  Csécsei Béla, VIII. kerület, nyolcker, Budapest,  Magyarország, botrány, díszburkolat,  Swietelsky
A Szabó Ervin Központ környékén összetört és balesetveszélyes díszburkolat ügyében már régóta anyázunk levelezünk a nyolcadik kerületi bürokráciával. Kitartó  zörgésünkre méltóztatott az önkormányzat (kb. egy hónap után) válaszolni, bizonyára más, fontosabb dolgokkal vannak/voltak elfoglalva. Kiszálltak a fontos emberek, oszt jól megnézték a terepet, jobbról-balról, Budapest egyik legnagyobb könyvtára előtt. Isten, haza, multikulti: egy szimpla elkerítés helyett bizottságosdit kezdtek játszani:

“A Józsefvárosi Önkormányzat Vagyonkezelési Osztálya a bejelentést kivizsválta, helyszíni szemlén megállapította, hogy a jelzett helyen a díszburkolat töredezett, balesetveszélyes.
A levelüket illetékességből megküldtük a Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft.-nek további intézkedés céljából. A Kft. tájékoztatása szerint az anyagi fedezet biztosítására bizottsági döntés szükséges, amelyet a Kft. előkészít a balesetveszélyes állapot megszüntetése és a gyors helyreállítás érdekében. A bizottsági döntésig kérem szíves türelmüket.”

Mi meg konzultáltunk az ügyvédünkkel és erősen fontolóra vettük egy próbaper indítását balesetveszély elhárításának elmulasztása miatt. A 8keres blog írója is naponta telefonálgatott az ügyben, de evidencia: nem értünk, hanem önmagáért létezik és önmagát képviseli a bürokrácia. Erős civil nyomás nélkül semmi motivációjuk, hogy bármit mozdítsanak a Köz érdekében.

Tegnap viszont meglepve tapasztaltuk, h valakik kihúztak az utcán keresztbe egy police feliratú szalagot (eléggé rejtélyes okkal, mivel az egész környéket le lehetne zárni, olyan tré állapotban van a félmilliárdos díszburkolat), sőt a Swietelsky építőipari cég furgonja ott parkolt a diszkő-katasztrófa közepén. Van remény? Szemmel tartjuk a környéket, beszámolunk minden rezdülésről.

szeretettel ajánlott: fotóink a helyszínről

+ téli hó (diavetítés)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s