Hundajcsikum: templomkocsma Brennbergbányán

Posted: február 9, 2010 in グレヴェんたん, Brennberg, Brennbergbanya, kocsmatemplom, Szent Borbála templom, templomkocsma

Count Grishnackh, The Count, Greven-tan, グレヴェんたん, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma, Brennberg, Szent Borbála templom, Brennbergbanya, Brennberg, Szent Borbála templom, Sopron és környéke, templomkocsma, kocsmatemplom, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma, Brennberg, Szent Borbála templomNemnorbikókadtpénisze update!

Pokolbaszó Metálrokker kommentelőnk szerint ez a kocsma már a black, sőt gothic metál témakörében tárgyalandó, úgyhogy a homlokunkra csapva tessék:

Black, dark, doom, death és goth metálosok, valamint szimpla alkeszok! Magyarország legsötétebb hangulatú kocsmája felfedezésre, csak rátok vár. Hol lehet autentikusabban a Sátán anyját emlegetve epével kevert sörhabot okádni fülön-szájon keresztül, mint egy katolikus templom pincéjében? Ebben a kocsmában maga a nagy Anton Szandor LaVey és Varg Vikernes is elégedetten hümmögve inná a kommerszből kevert Bloody Mary-t (Anton sajnos konyec, de Varg még gyühet, igen szomjasan, 16 év sitt után tavaly szabadult). Addig jertek, metáltestvéreim, amíg a borongós észak sátánista testvérei be nem szoknak! Metálosan csengő ejrójukkal meg kronjukkal! Mert akkor aztán fuccs az olcsó sörnek. (A Bloody Maryhoz paradicsomlevet hozzatok magatokkal).

Egy sötét erdő mélyén, egy sötét ország legszélén…
Egy elhagyatott bányászfalu templomának alagsorában…
Van egy titokzatos kocsma.
Benne félhomály és hallgatag, titokzatos alkeszok..
Idegen ritkán téved errefelé…
Néhányukról senki nem hall többé…

Következzék a poszt:

Kitekintettünk Budapestről, kicsi nekünk ez a világváros. Oszt eltekintettünk az labanc-kuruc határig, ott is Brennbergbányáig, annak templomának a kocsmájáig. Elsőre olvasatra bizonyára Önöknek is szokatlanul hangzik, hogy egy templom alagsorában kocsma üzemel, de az szóljon be az ország legmélyebb, legnagyobb nyomásnak kitett bányájában dolgozó szénbányászoknak, aki a pécsi uránbányában keresi a kenyerét. Naúgye. Németesen praktikus megoldás: az Úr igéjével megtöltekezett bányászember azonnal közösségi életet kezdhetett a templomot elhagyva, miután megadta az Úrnak, ami az Úré. Jöhetett a berúgás, lélek orvossága.

1952 óta nem működnek a tárnák, hatalmas süppedések jelzik a helyüket, haldoklik a település és ez a kocsma belbecsén is erősen érződik. A kocsma meglehetősen sötét (talán a bányászok leszármazottainak látását bántja a napfény), a sör mellett néhány játékgép szolgálja az önfeledt szórakozást. A klóról könyörületes szívvel egy szót sem ejtünk. Néhány vendég méregette lármás csoportunkat, de békésnek tűnik a hely, sőt ami a legfontosabb: olcsó. Praktikus bringatároló, fecskefészek, ennyi. Meleg/hideg/bármi étkezési lehetőségre nem emlékszünk (értsd. beseggeltünk, mint sátánfing).

Még jövünk ide, bizony ám, vehetik ezt biztatásnak..
(Köszi a reiseführerkedést Szájmonnak)

Count Grishnackh, The Count, Greven-tan, グレヴェんたん, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma, Brennberg, Szent Borbála templom, Brennbergbanya, Brennberg, Szent Borbála templom, Sopron és környéke, templomkocsma, kocsmatemplom, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma, Brennberg, Szent Borbála templomOlvasnivaló: Brennbergbánya a wikipédián + brennbergi bányászok + Szent Borbála templom, részletesen a Szent Borbála templom + Szálasi bunker (helyi informátoraink szerint nem örvendett a helyiek közt osztatlan népszerűségnek az önjelölt nemzetvezető, mert még azt is megtiltatta a helyieknek, hogy rátekintsenek – lásd. Spielberg és a szemkontaktusos pletyókat) + Isolde Brennbergben

Agypumpa: 4/1997. (I. 22.) Korm. rendelet az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről

15. § (1) Tilos a melegkonyhás vendéglátó üzlet kivételével szeszes italt kimérni az alsó- és középfokú oktatási, egészségügyi, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény bármely bejáratától számított 200 méteres közúti (közterületi) távolságon belül.

Reklámok
Hozzászólások
 1. ez nagyon metál hely, sőt már black metál, sőt gothic

 2. Klapanciusz szerint:

  muhaha, ezt átemelem a posztba. Homlokracsapás: hogy ez eddig nem jutott ezembe. Mo első számú goth kocsmája lehetne, fellendítve a környék idegenforgalmát

 3. Klapanciusz szerint:

  Egy sötét erdő mélyén, egy sötét ország szélén…Egy elhagyatott bányászfalu templomának alagsorában…Áll egy titokzatos kocsma.Benne félhomály és hallgatag, titokzatos alkeszok.. Idegen ritkámn téved errefelé…Néhányukról soha többé senki sem hall többé…

 4. Klapanciusz szerint:

  egyre jobb a poszt, megsimizem bucifejem

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s