Soroksár, étterem,  étel, ital, étkezde, Gyros,  XXIII. kerület, pizzéria, kifőzde,  Budapest,  Grassalkovich út, kifőzde, Budapest, blog, Magyarország, gyros, pizza, hamburger
Soroksár, étterem,  étel, ital, étkezde, Gyros,  XXIII. kerület, pizzéria, kifőzde,  Budapest,  Grassalkovich út, kifőzde, Budapest, blog, Magyarország, gyros, pizza, hamburger
Szereti a halízű csirkét ragadós rizzsel? Esetleg a csontszilánkos csirkehúst? Akkor feltétlenül Soroksáron, a Grassalkovich utcai kifőzdében a helye. A Soroksári Kifőzde Kft. szeretettel várja Önt és a pénzét. Extra szolgáltatás a hőguta a beépített teraszon.

A gyaraki herceg és gróf Grassalkovich család egy mára már kihalt, magyar nemesi család.

A család eredete bizonytalan, azonban valószínűsítik, hogy a Krisakov családból származik. Krisakov Gergely 1405-ben Temes, és Zala vármegye területén jelentősebb birtokokkal rendelkezett. Ennek ugyanily nevű leszármazottja Rudolf királytól 1584-ben állítólag nemesi címerlevelet kapott. Egy másik, kevésbé valószínű feltételezés szerint a család neve Horváth volt. De mindkét feltételezés eléggé bizonytalan. Az első bizonyítható tagja e családnak egy N betűvel kezdődő keresztnevű és Graschiakovith vezetéknevű birtokos volt. Később a család Mátyás nevű tagja elhagyta e névből az A betűt, majd János használta először Grassalkovich formában vezetéknevét. Később Antal először bárói, majd grófi rangot nyert, majd fia, ifjabb Antal birodalmi hercegi rangra emeltetett olyan megkötéssel, hogy a hercegi cím csak az elsőszülött fiút illeti meg. Legnagyobb birtokuk és kastélyuk Gödöllőn található, s innen nem messze, Máriabesnyőn pedig a családi kripta helyezkedik el. A család vagyonosabbik ága több templomot, iskolát is építtetett, több települést újra benépesítettek. Nekik köszönhetjük a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház telkét is. Azonban a család 1841-ben a legifjabb Antallal kihalt. Ő és neje szintén a máriabesnyői családi kriptában nyugszik. (wiki)

Kifőzdénket 2008 nyarán nyitottuk meg. Mindennap megújuló ételkínálatunk sokszínű étkezési lehetőséget biztosít a naponta betérő vendégeink számára.

Barátságos környezetben, hangulatos, beépített terasszal, kedvező árakkal, egyszerű és ízletes ételekkel, változatos napi menüvel várjuk Önöket.

http://sorikifozde.hu
cím: 1239 Budapest,
Grassalkovich út 251

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s